Двукратно увеличение на делата за държане и разпространение на наркотични вещества

...
Двукратно увеличение на делата за държане и разпространение на наркотични вещества
Коментари Харесай

Двукратно увеличение на  делата за държане и разпространение на наркотични вещества в Окръжен съд – Кюстендил през 2022 г. 

Двукратно нарастване на делата за държане и разпространение на наркотични субстанции през 2022 година, по отношение на 2021 година, регистрират от Окръжен съд – Кюстендил. През изминалата 2022г., в ОС – Кюстендил са постъпили за разглеждане 30 броя такива дела. Две са делата за контрабанда на високорискови наркотични вещества с подсъдими непознати жители, които са приети за отговорни от съда и изтърпяват ефикасни санкции „ отнемане от независимост “, надлежно за 4 години и за 4 години и 6 месеца. В съдът е формирано и едно дело за формиране и управление на организирана престъпна група за разпространяване на наркотични субстанции, с 6- ма обвинени. Предстои първо заседание по делото.

26 от делата по член 354а от Наказателен кодекс, за държане на наркотични субстанции за разпространение са импортирани и завършили със съглашение. По три каузи, съдът е чел присъда и по едно дело Окръжен съд – Кюстендил не е одобрил импортираното от прокуратурата съглашение. Ефективни санкции „ отнемане от независимост “ са получили подсъдимите по 15 от делата, а по 19 дела са определени условни наказания „ отнемане от независимост “. Непълнолетен обвиняем е с наказване „ публично неодобрение “, след утвърдено от съда съглашение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР